Att vara en kämpe är inte så lätt

Tusen tack kära ni för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg! Det värmer så att veta att vi har så många fina vänner som bryr sig om både mig och Tell och tänker på oss. Tusen tusen tack! ❤

I höstas när jag mådde skit på exakt alla plan i livet och fick gå och träffa en psykolog så sa denne efter ett tag till mig att ”Du är en sån otrolig kämpe”. Det hade jag aldrig tänkt på. Men det är jag kanske, och det är även min häst. Även fast jag tror att han inte direkt heller vet om det. Han är bara en allmänt peppad och levnadsglad filur. Det är ju inte jag, speciellt inte nu, så jag är väl mest bara seg och envis av mig.

Hur som helst så är det inte så lätt att vara en kämpe, man blir så van vid att kämpa på så det är svårt att veta vad annars man ska göra. Och när/om man kanske ska sluta kämpa. Och mitt i allt komma ihåg vad sjutton det är man kämpar för?! Ja, det är inte lätt.

Såhär ligger det till: Det går att operera Tell en gång till. Det är en svårare operation denna gång och inte säkert att det blir bra, men det går att göra något. Det är inte helt kört. Då sätter Palle i så fall in en skruv TILL och spänner åt den som redan sitter där. Tell kommer alltså bli dubbel-terminator-räcerskruv-häst om detta lyckas. Palle menar att det är 80% chans att han blir helt bra. Men det är som sagt en svår operation med stora risker, och troligtvis jävligt dyr också. Jag ska såklart kolla upp detta med försäkringsbolaget. Om han ska opereras vill jag ju veta före om de tar det.

Det positiva med operation är ju att då har jag verkligen gjort allt som går. Det negativa är ju att jag inte vet om det kommer vara värt det. Kanske står jag där och är ÄNNU mer ekonomiskt och känslomässigt utmattad än vad jag är nu och måste ta bort min häst ändå i slutändan. Det kommer bli tufft för både mig och Tell, och nu måste de här två kämparna (särskilt jag) bestämma vad jag vill och vad jag tror att både Tell och jag mäktar med. Eller om vi (jag) ska sluta kämpa. Det vet jag redan svaret på. Det vill jag inte!! Här ska kämpas till sista blodsdroppen, om det så är det sista jag gör. Så det så!! Men det kan ju inte Tell bestämma, så jag måste ta något bra beslut för hans skull. Inte min. Älskade älskade lama. ❤

6C97C18A-DA75-4634-AEC4-4A6F1D263FBC

2 reaktioner på ”Att vara en kämpe är inte så lätt

 1. Beata skriver:

  Men om veterinären tror på 80 % lyckad operation så låter det ju väldigt bra.
  Tror inte du skulle må bra om du inte gav honom denna chans. Tar försäkringen någon del av kostnaden?
  Kämpa på Ida 😊👍 Hoppas det går bra.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack Beata! Ja den här veterinären är ju kirurg så det är klart han vill operera.. jag är inte så säker på de där 80 procenten. Men ja, jag håller på att kolla upp nu med Folksam om de tar det. Då får han nog sin sista chans i så fall denna förbaskade häst. 😅❤️🥰

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s