Fälttävlansäventyr och djupandas

Hej! Hoppas det är bra med er alla! Jag har haft en toppenhelg, känner mig dock lite sliten! Det gör man ju när man varit på fälttävlan, oavsett om man själv ridit eller ej! 😉

ld340b6HQf6gZxTciM+6UA6fS9GFeWSNWgIKC7MKfOjAJsU1Fb+nTnazCusaXJD+8Qh7Z4kvdMQYuXlIyzJ90fUQfcwgNyR5S6CVEQcom4wgEA

I lördags steg vi upp kl 05 och packade in oss i bilen och sen var det fälttävlan i Styringe i Halland hela dagen. (Sååå fin tävlingsplats! Älskar Halland. Eller ja, två fina platser, man fick lasta hästarna igen och köra en bit när det var dags för terrängen, det låg inte på samma plats). Jag hängde alltså med som groom, det är ju lite tajt med logistiken annars med två ponnyer som ska gå tre grenar var. I samma klass. 🙂 Världens bästa ponnyunge gick och vann P80 OCH kom tvåa med sina båda ponnyer!! Bättre kunde det ju inte gå. 😀 Så det var en mycket lyckad dag!

IngkJJ3IQqC2HZCPEfmk%g6EC9CE98-6F09-4A0C-B8DC-3682A87190B7

Söndagen blev ännu mer lyckad tyckte Tellemannen som fick förtroendet att gå ute i hagen större delen av dagen. Han var så lycklig och stod och sov i solen när jag kom för att ta in honom. Inga spår alls av bus och rackartyg i hagen. Så skönt! Nu sitter jag på jobbet och har släppt ut honom idag igen, hoppas verkligen han fortsätter sköta sig. Det gäller att djupandas…

pLDGRR++EIIDwy5l54g

Han har faktiskt varit gudasnäll den här konvalescensen hittills, som jag skrivit tidigare. Vi har egentligen bara haft ett fall av plötsliga yahoos och hickups, och det var när jag provade ha honom i den lilla hagen jag byggt med ”labyrintstängsel” så han inte skulle få upp sån fart. Tji fick jag. Det var en jäääääätterolig rally-, bock- och bushage matte hade byggt sa han och pep brallade och firade järnet (i labyrintformade bockserier) så mitt hjärta typ stannade. Den hagen var lite too much to handle för den peppade laman kunde vi konstatera. Efter det har han helt enkelt fått gå i en annan mellanliten gräshage med utsikt över gården och med ponnyerna bredvid, och där har han varit lugn och snäll.

Naturligtvis har det blivit kallt och blåsigt/regnigt här, men förr eller senare måste jag ju låta honom gå ute ändå. Det är bara att ta tjuren vid hornen! Hade ju hellre sett att det var soligt och vindstilla så han inte blir så taggad av vädret iallafall, men detta ska nog gå bra det med. Hoppas jag. Djupandas, som sagt.. 😉 Det verkar gå fint med gräset också, vi har ju tagit det väldigt försiktigt nu med tanke på förra årets fång-känning. Det vill vi INTE vara med om igen. Men nu har han ju ”skolats in” på gräset lite i taget under flera veckors tid så peppar peppar ta i trä.

DHHa5EgDRVSJMY+JEKH4Rw

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s