Hjälmdebacel igen

Jag som har så svårt att hitta hjälm ska kanske hålla mig från att skaffa dreads, men nu är det för sent! Haha! Eller nä, det var ju bara terränghjälm som jag hade svårt att hitta nån bra som satt som en smäck på huvet. Nu är det hur som helst ajöss med det, jag kan inte ha någon av mina gamla hjälmar längre. Trodde jag hade kvar nån hjälm från förra gången jag hade dreads men hittar den inte. Trodde t o m jag hade flera! Antingen har jag väl slängt dem eller gett dem till någon annan med stort huvud/hår. Min uvexhjälm vet jag iofs att jag kastade, åkte ju i backen med den en gång så det small om det.

Jag trodde verkligen det skulle gå att hitta någon hjälm i en ridsportaffär ”på plats” så att säga så jag kunde prova, men det är ju kasst med ridsportaffärer i Växjö numera. Tyvärr. 😦  Var på både Citygross, Hööks, XXL och Granngården och kunde inte ha en enda hjälm. Eller jo, en KEP-hjälm kunde jag ha men de hade inte alla delar till den och vägrade gå ner i pris. Skit-XXL, vad är det för jäkla ställe. Jag köper fan inte en hjälm för 2500 kr om den inte är komplett! Vill ju såklart ha ett foder som passar också, inte bara skalet. Beställde en ny hjälm på nätet till slut, får hoppas att den passar. Behövde ändå köpa en VG1-hjälm, det är ju bara min terränghjälm som har den standarden av de hjälmar jag har nu.

Eftersom att detta hjälmdebacel hände samma dag som jag skulle ridit lektion på VFK så fick jag tyvärr avboka den. Åh vad jag var sur!! På mig själv alltså. Så sjukt klantigt!! Jag som ville rida. 😦 Men till nästa lektion ska jag väl ändå ha en hjälm igen.

Min moppehjälm skaffade jag förra gången jag hade dreads, så den passade iallafall. Var och körde mopperally med 100 gubbar i lördags. Vrooom vroom! 🙂

5o0n8mYLRZyghyAVzd3x3w

H99phPnaQlauXFSUKakDCg.jpg

Tellepelle har det bra och betar gräs och får gå på promenader i skogen. Nu tänkte jag ta på sadeln snart och sitta upp. Bra att ha hjälm till det med!

Ikväll var det hoppträning hemma och fullt med folk och hästar och transporter. Tell gnäggade och gol som en tupp i högan sky och ville nog vara med. Jag säger åt honom varje dag att bli bra i benet (och inte få fång). 🙂 Då kan vi vara med igen till hösten kanske! 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s