Härlig långhelg

Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg, en riktig långhelg blev det ju om man tog ledigt på fredagen vilket jag gjorde 🙂

Det har varit tokvarmt här i Småland och jag insåg plötsligt att nu är det ju sommar. Det är inte vår längre. Nästan 30 grader varmt hade vi i flera dagar, och jag badade i tre olika sjöar. Precis som riktig sommar! Pärlan och jag tog elcyklarna och susade ner till Siggalycke utanför Linneryd och hälsade på syrran med kille och vänner. Det var en tur på ca 8 mil tur och retur. Inga problem med elcykel. Det är verkligen världens bästa grej! Dessutom kan man cykla bara på småvägar i hur många mil som helst och nästan trilla av cykeln av vackerhetschock. Sverige är så sjukt fint såhär års! Och Småland är ju bara helt löjligt fint. Det är en sån idyll att man nästan tror att man dött och kommit till himlen. 😉 ❤

Tell och jag har haft det lugnt och skönt, värmen verkar inte alls vara lika utmattande för hästar som för människor! Vi har gått på skogspromenader och gosat. Vi har klickertränat lite också, det funkar fint. Jag hade sån himla tur att grannens robotgräsklippare (som Tell är livrädd för) var ute och körde fast långt bort. Så vi fick till en mycket bra träningssession på temat ”få godis när man ser en robot”. Han såg den men hamnade inte i ”panikzonen”, utan lyssnade fint på mig fast han var rädd och förstod snabbt att han skulle dutta med nosen på staketstolpen och få klick och godis. (Jag känner hon som bor där så jag vet att det är ok att han duttar med nosen på hennes staket 🙂 ) Sen avbröt vi det hela och gick vidare innan han varvat upp för mycket. Så duktig häst! Roligt att det fungerar, tror det handlar mycket om att inte ”gå för långt” just när man använder klicker för att träna bort flyktbeteende. Man får ta lite i taget.

Jag ska fråga Hannah om vi kan få gå in i hennes trädgård sen så Tell får nosa på roboten nån gång när den inte är igång. Det går säkert bra. 🙂 Men jag tror vi får nosa på staketet först några gånger till så vi inte siktar för högt direkt!

Jag har bokat tid för koll på Ramkvilla hästklinik, Tell och jag åker dit på måndag nästa vecka. Hoppas såklart på bra besked men vill inte ta ut något i förskott.

51FA09F1-7F9C-4338-951C-6F0619D6AF42g%utT7miRPCk+AHwqlYOsQMx0FC0yDSjexW3F+r8m%Qw

in6UmGvaR36HgRAAeOEN+g

Igår kväll var Tell lite taggad, pep och bockade och var full av bus! 

uuBqyew2Qqm5T+z7MDV06A

Tell hälsar på Zara och Tilly. Goda vänner! Däremot de två drakarna Thilia och Taleya i den andra hagen är det ingen lek att nosa på! Jäklar var arga de blir. Men de här två är så vänliga och snälla 🙂 

 

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s