Att rida med dreads!

På förekommen anledning kommer här en liten Q&A när det gäller att rida och ha dreads! 🙂 Kul att ni frågar! 🙂

7E3CEAFA-118E-4F50-BF92-F1E3791A3F41

Kan man tvätta håret med dreads? Ja. Håret tvättas precis som vanligt. Enda skillnaden är att man använder särskilt dreadsschampo (som inte har en massa mjukgörande medel och sånt i sig). Håret blir lika rent som annars! Däremot om man har långa dreads som jag så är det lite som med långt hår i övrigt, att det tar tid att torka. Turban runt huvudet och sen hårtork är att rekommendera.

Är det inte svårt att hitta en ridhjälm som passar? Nja det beror på hur stort huvud och hur stort hår du har 😉 Jag har nog 1,5-2 cm större omkrets på huvudet med dreads än utan. Så ofta kan du ha din gamla hjälm om den är ställbar, annars får du köpa en i större storlek. Obs gå inte och köpt en ny hjälm direkt när dreadsen är nygjorda, då kommer håret vara ännu större än efter nån vecka plus att man brukar vara rätt öm i hårbotten efter dreadandet!

Hur håller man dreadsen snygga? Bästa tipset är att göra dem hos en duktig frisör, om de är bra gjorda från början är det så mycket lättare att hålla dem fina sen. Första gången jag hade dreads gjordes dem bara av mitt eget hår, då blir dreadsen ca halva längden av håret. Jag såg ut som en söt liten igelkott i början. 🙂 Den här gången orkade jag inte vänta på att spara ut håret så frisören fick dreada löshår och tova fast i mitt eget. Alltså extensions. Så jag slapp vänta i flera år på att de skulle bli långa och fina. 🙂 (Annars hade jag blivit en igelkott igen). Oavsett om man har korta eller långa dreads, om du har rakt hår så kommer du få en utväxt. Dreadsen fortsätter tova sig, men om man vill hålla det snyggt vid hårbotten får man antingen lära sig virka håret själv, eller gå till frisören. Det måste vara en dreadsfrisör, vanliga frisörer vet inte hur man gör. Min frisör finns i Malmö, världens bästa Cilija på Arsenik Butik, och dit är det ju rätt långt från Småland. Så jag virkar själv och sen bokar jag in mig hos henne nån gång om året när jag är i Malmö tänker jag. Dreads kan man även färga precis som vanligt hår om man vill, locka det, ha smycken på, you name it! Det är verkligen en jätterolig frisyr!

9IuiFlX7TWGyLlPyBVTm3w

Hur gör du på tävling? Jag antar att jag kommer ha dreadsen i en fläta, eller snurra upp dem baktill på nåt piffigt sätt? Har faktiskt inte provat ut nån bra tävlingsfrisyr men det ska bli roligt! Sist jag tävlade när jag hade dreads hade jag lite kortare dreads än vad jag har nu, så jag tror jag bara hade dem ihopsatta i nacken med en snodd. Såg typ ut som vanligt hår fast lite tjockare bara. Terrängen kommer bli spännande, vet inte riktigt hur folk gör som har långt hår? Kanske får jag stoppa in håret innanför säkerhetsvästen.

Är det inte besvärligt att ha dreads när man har häst? Jo lite. Men det är det värt! Det är ju en ”pyssligare” frisyr än att ha kort hår t ex som jag hade i flera år. Det var luftigt och skönt och lätt att tvätta och torka osv! Men jag kände mig aldrig riktigt som mig själv. Jag trivs så himla bra i dreads, så jag tycker det är värt det! Om du funderar på att skaffa det men inte tror det går för att man är så mkt i stallet/ladugården/skogen osv så gör det visst det! Men ett bra tips är att ha på dig en sjalett, hatt, keps eller nåt i stallet så du inte får håret fullt av hö och hästdregel! (Och får man det ändå så är det ju bara att tvätta). 🙂

Vad är det bästa med att ha dreads? Att man alltid känner sig fin i håret! Och att man inte behöver gå till frisören så ofta. 😉

Vad är det sämsta? Inget! Eller ja, det skulle väl vara att folk ibland har fördomar. Jag brukar bli stoppad av polisen mycket oftare av oklara anledningar, och en del människor tror väl säkert att man knarkar och/eller lyssnar på reggae. Men musiksmaken sitter inte i håret. Och jag har aldrig hållit på med droger. Tänker inte göra det heller! Om folk frågar varför jag har sån här frisyr brukar jag säga att jag velat ha det ända sen jag såg Henke Larsson i fotbolls-VM 1994. Det är helt sant. (Då var jag för övrigt på ridläger)! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s