Ponnyakuten och klinikbesök

Igår var Tell och jag på Ramkvilla hästklinik. Så obeskrivligt skönt att åka till en klinik som faktiskt är NÄRA! Jag har ju bara kört ner till Skåne tidigare. Men de var jätteduktiga och gulliga på Ramkvilla, kommer definitivt åka dit fler gånger! Fin och stor klinik som låg otroligt vackert.

oxYMHyeQQ+yLkuG00pMXWQ

Utsikt över en fin sjö och hästhagar från kliniken

När jag skulle iväg på klickerträning med Tell häromsistens så var han ju inte ett dugg sugen på att lämna gården, och parkerade sig som en sur lama utanför släpet. Jag fick ringa grannen Hannah till sist. Därför körde vi lite ponnyakuten i förväg denna gång och tränade på att gå in och ur släpet några gånger i söndags. Och jag fick träna mitt självförtroende i att jag KAN lasta min häst själv. Det gick bra, tålamod är en hästtjejs bästa vän. Och att inte vara stressad. Det lönade sig, för igår när vi väl skulle iväg ”på riktigt” tog det inte lång stund innan han bestämde sig för att följa med. 🙂

Jag fick även användning för min ponnyakut-träning på en annan häst. Jag kom i god tid till kliniken så jag ställde in Tell i en box, skrev in oss och tog en kopp kaffe. Jag hade sett några på gårdsplanen utanför (som jag sen fick reda på hade stått där i minst en timme och såg helt svettiga och färdiga ut) som inte fick in sin häst i släpet. Efter en stund gick jag dit och frågade om de ville ha hjälp. Det ville de gärna. Försökte först stå på sidan och hjälpa dem, brukar inte ta grimskaftet på okända hästar. Det är ju rätt riskfyllt för man vet ju aldrig om hästen är komplett galen. Men till sist insåg jag att de kommer aldrig få på den annars. Fick in deras häst också i släpet. De var SÅ himla tacksamma. Jag vet ju precis hur det känns, ofta är det ju dessutom lättare att lasta någon annans häst än sin egen. Det var ju skönt att det gick bra. Undrade ett tag om jag verkligen skulle ge mig på det där för hästen både drog iväg med dem och reste sig. Såg rätt otäckt ut och kunde ha gått illa. Men jag gillade inte att de sa att ”den bara var dum”. Hästar är aldrig dumma. De gör inte saker med flit. De står inte där och tänker ut elaka saker att göra mot sina ägare. En häst är bara en häst.

Hur som helst. Tillbaka till Tell: Jag hade såklart hoppats på ett mirakel, men var ändå beredd på att han kommer visa hälta i trav. Det gjorde han också. Han blev behandlad i bakknät och allt såg fint ut på röntgen. Vi ska tillbaka om 6 veckor på återbesök till Ramkvilla. Håkan, deras jätteduktiga veterinär, är känd för att vara väldigt rak och tycker han att det inte är någon idé och att man borde ta bort hästen, så säger han det. Han tyckte att vi skulle ge det här 4-5 månader och sen utvärdera och ta ett beslut. Är han inte bra till vintern tyckte inte Håkan att han skulle behöva gå med detta mer. Jag håller helt med. Nu är ju detta lite ”sista refrängen” så vi får väl helt enkelt se hur det går. Jag är lite uppgiven och tror nog inte att det kommer bli bra vad vi än gör. Men Telleman den laman har ju överraskat förr! 😉 Och Håkan var inte alls uppgiven, det var ju bra.

Så här nära!  Så skönt att vi inte behövde åka ner till Malmö. 

2 reaktioner på ”Ponnyakuten och klinikbesök

 1. Ida Hagström skriver:

  Men vad grym du är Ida! Lill-Tobbe 😉🙌🏼
  Men jag funderar också varför dom helt plötsligt bestämmer sig för att inte gå in i släpet. Pantis kan ju jag lasta själv med, men hon kräver ändå en viss ”teknik” & ganska ofta försöker hon komma undan. Men hon var jätteduktig när jag (med hjälp såklart) lastade henne & Totte häromdagen & var en god förebild 🥰

  Skönt att du hittat en bra klinik nästgårds! Så skönt att slippa kånka ner till skåne varje gång ❤️

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja verkligen jätteskönt! Är ju en pärs ändå att åka till veterinären liksom! Haha tack gullis, hade nog mest tur plus att hästen var klok nog att inse rätt snabbt att jag dels inte tänkte bli översprungen, och dels hade godis.. 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s