Tvära kast

Hej på er! Äntligen äntligen har jag semester! Det började med HELT hysterisk värme, vi hade 34 grader varmt här i söndags. Sen slog det om, och nu är det istället 13 grader och blåser halv storm och regnar. Vad är det för fel på mittemellan??!! LAGOM väder??!

Jag när det är jättevarmt: Oroar ihjäl mig över Tell i hagen i värmen, fyller vatten till förbannelse, sprayar in hela honom i Centaura (världens bästa insektsmedel) och letar fram flughuvan i panik. Ställer in djuret mitt på dan, ut igen på kvällen. Oroar mig över varma hovar (trots att man själv är hur varm som helst, man ÄR liksom det när det är svinvarmt ute) och köper tre sorters svindyrt magpulver som ska vara bra för att hålla hästens mage i schack (och eventuell fångkänning borta – som jag inte ens är säker på att han överhuvudtaget har, ser inga tecken, men oroar mig ändå). Ridå.

Jag när det är kallt och regnar/blåser: Oroar ihjäl mig över att den humoristiska cirkuslaman är så jävla pigg och bockar och brallar och håller på att skicka upp mig i trädtopparna på varenda ”lugn skrittrunda”. Funderar starkt på att plocka fram snällhetsgelén om inte vädret slår om snart till lite varmare. Men man kan ju inte droga sin häst bara för att han är för pigg? Jo, det kan man nog om det är alltför farligt för både häst och pilot. 😛 Eller så får jag sluta rida och gå med honom igen, då är han ju lugnare. Men förr eller senare har jag ju tänkt ta mig upp i sadeln igen, och fast det litegrann är med risk för livet just nu, så finns det ändå ingen bättre känsla än att sitta på ryggen på min älskade häst! Varje gång jag hoppar upp minns jag precis varför jag köpte honom! ❤

(…att han sen är nära att bli bortskänkt gratis till närmsta cirkus när han håller på att bocka av mig är ju liksom en helt annan femma). Haha! 😉

 

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s