Massage, galopp och bus!

Vi hade vår duktiga hästmassör/kiropraktor Ellinor ute i stallet igår. Hon får ta sig en titt och känna igenom Telleman lite då och då, tycker det känns bra att få hennes ögon ”utifrån” på honom också! Han har inte haft några större problem någon gång när hon gått igenom hans muskler, nån liten stelhet här och där men i stort sett jämn glad och fin. Det var han igår också, men han var lite spänd både framme vid manken och bakom sadelläget, vilket ledde till att vi tog fram sadlarna för att kolla dem. Hoppsadeln låg perfekt, men dressyrsadeln däremot ligger inte helt optimalt. Den sitter jag ju bäst i (och sitter även KVAR bäst i när herrn visar upp sina konster)… så jag får ringa sadelmakar-Ingrid så hon får titta på den. I need my dressage saddle!! 😉

Ellinor tyckte mitt upplägg med blandade uppgifter för herrn lät finfint, men hon sa åt mig att jobba igenom honom ordentligt även om jag inte alltid rider så länge. ”Mesa inte, nu får du ju rida på”! Ähum. Det har hon nog rätt i. Nu förespråkar ju jag en mjuk ridning och låter dessutom ibland hästen välja vad vi ska göra, men hon har ju rätt i att jag får se till att han tar i på rätt sätt och att han verkligen bygger upp sig. Så vi ska träna på! Det är väldigt lätt att man själv också kommer av sig och blir lite lat och bekväm (och mesig). Vi får se till att rida nåt litet pass för någon duktig och sympatisk tränare snart som kan hjälpa oss att jobba rätt båda två!

Tell är så himla pigg nu på morgnarna så han har fått stallfamiljen att sätta hjärtat i halsgropen flera gånger genom att busa och bralla järnet vid utsläpp. Han har dessutom satt igång alla andra hästar så ingen får någon ro att äta frukost och det blir full cirkus överallt, så hädanefter får han ledas ner i hagen en bit! Hahaha, han är en riktig jöns den där hästen. Men jag är så glad att han mår gott och känner sig fräsch! 😀 Levnadsgladare häst får man verkligen leta efter. Häromdagen när Wilma och jag red ut och galopperade på grusvägarna fick jag hålla i mig ett par gånger när han bockade och pep av glädje, men bara det går framåt är det ju ingen fara. Hästar måste få vara glada! ❤

 

2 reaktioner på ”Massage, galopp och bus!

  1. dressyrbitchen skriver:

    Jag håller också på med rehabträning mm för att få igång min häst igen och blir nyfiken på hur Ellinor tycker att du ska rida. Jag är övertygad om att jag också tillhör kategorin som mesar och kräver för lite… 😉

    • Ida Qvarnström skriver:

      Det hon gav mig som råd utifrån hur Tell kändes, och det jag berättade, var att rida i tre dagar och sedan tex tömköra eller skritta ut/gå (lugnare arbete gärna utan ryttare) i två dagar. Sen rida igen i tre dagar osv. Ha det som grund. När jag rider blir det ju uteritter eller jobb på banan, eller båda två i kombination. Jag ska tänka på att rida ordentligt när han är uppvärmd, även om det passet bara är ca 10 min ”koncentrerat”. Jag rider ju vanligtvis mellan 20-60 min men mycket av det är ju skritt. 🙂 Ordentligt är lika med att jag ska rida mycket noggranna övergångar, sitta i bra position, han ska svara på mina halvhalter, lyfta upp ryggen, arbeta i korrekt form, låta kraften komma från bakbenen och arbeta genom kroppen på ett avslappnat sätt. Gärna pausa ofta med skritt på lång tygel. Men när det är jobb så är det jobb! Även om det bara är i några minuter. 🙂 Hoppas det går bra för er med igångsättningen! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s