Häst bortskänkes till närmsta cirkus!!

Det är ju allmänt känt att just när DU hade tänkt åka till veterinären (eller på träning, eller vad som helst egentligen) så är det inte alls säkert att HÄSTEN hade tänkt det. Nähäpp! Det passade inte att komma just då, hästrackan var mitt i något viktigt betande, kliande av kompis, eller så kommer man mitt i kvällsbuset. Eller morgonbuset. Eller mitt på dagen-buset.

Man ska alltid ha gott om tid när det gäller hästar. Det kanske jag inte alltid har, men idag hade jag det. Jag LOVAR att det inte var jag som var stressad och jagade upp min häst!! Han bara var så himla busig och vild och pep iväg i vilda bockserier, det gick inte att komma i närheten av honom i hagen. (Sen kom jag ju på helt fel tid också, jag brukar INTE komma vid lunch!!! Förmodligen var det mord i sikte, nåt oerhört misstänkt attentat, undergången var här, eller nån annan LIVSFARLIG KATASTROF OCH FASA!! tyckte Tell). Plus att jag kom mitt i lunchbuset.

Till slut började även min goda tid (och mitt tålamod) gå mot sitt slut, så jag började fösa honom framför mig lugnt och fint upp i förhagen mot stallet där jag hade ställt en stor hink med havre och morötter. Det brukar vara åtminstone lite lättare att fånga en vild lama i en lite mindre hage än en jättestor. Men se det hade han inte tänkt sig alls. Han hoppade ju ut ur just den hagen för två veckor sedan, och helt dum är jag inte. Jag hade satt upp stängslet där ordentligt, så det låg på ca 1,30 överallt. ”Pah”, sa Tell. Och hoppade ut ändå lätt som en plätt. Sen brände han runt ca 6 hektar hagar i fullt ös medvetslös-galopp. Kul.

När han tyckte att han sprungit klart fick jag äntligen fast honom. Han sprang i stort sett in i släpet själv, så det var ju skönt att det gick lätt att lasta iallafall. När jag berättade för Agneta att han hoppat ut och dragit iväg på galopprace IGEN, även efter att jag höjt staketet, så var hennes första fråga: ”Rev han”? Hahaha… nej! Han seglade över så fint så. Improviserad löshoppning över staket är tydligen hans nya favoritgren. Och hoppa kan han ju. (Tyvärr).

Jag kan tala om att han var väldigt billig just då, hade cirkusen kommit förbi hade de fått honom gratis!!! Förbaskade toklama!

Det gick fint hos veterinären iallafall, Tell skötte sig som ett ljus. Av hältan syntes ingenting på rakt spår men en liten markering på böjt spår. Han är iallafall i stort sett friskförklarad och vi behövde inte boka in nåt mer besök på hästkliniken. Får hålla tummarna att det håller i sig nu. Veterinären tror han kommer bli helt bra.

Om hästskrället inte lugnar sig snart med sina halsbrytande uppträdanden så blir jag väl alkoholist. Veterinären kunde tyvärr inte skriva ut nåt lugnande till mig, men ordinerade självmedicinering i lagom dos i form av nåt starkt om nöden så kräver! 😉

4 reaktioner på ”Häst bortskänkes till närmsta cirkus!!

 1. dressyrbitchen skriver:

  Hahahaha! En sån häst! Han borde få huvudrollen i en långfilm! Vilken himla tur att han inte skadade sig när han hoppade ut ur hagen eller när han rusade runt i racergalopp. Puh! Det låter ju riktigt lovande med hans läkning – skönt att höra. Nu håller jag tummarna för att att Tell blir HELT bra.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack snälla du! ❤ Hahaha ja det hade varit nåt! Dels hade det fått vara ett väldigt flexibelt manus, hästrackan hade varit tokspeedad, plus livrädd för filmteamet. Det hade blivit många härliga scener när man ser en brun racerrumpa försvinna i fjärran. Hahaha! Och så undrar man ju om det hade varit en komedi, skräckfilm, drama eller en blandning av allt??! 😉

  • Ida Qvarnström skriver:

   Alltså helt allvarligt får jag nog passa på i jul och göra en film om honom! 😁 Tells julkarameller (finns hur många som helst) inklusive tappat sin matte på terrängbanan pga en brinnande bil, hoppat över staketet när det inte passade att bli fångad, med mera med mera! Det blir en äventyrsfilm! Helt klart!! 😂😄👌🏻

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s