Halt matte men inte så halt häst!

Hej på er! Här går det så långsamt så ni anar inte. Jag har ju nästan aldrig skadat mig så jag har extremt lite erfarenhet av hur lång tid det tar att bli bra. Nu har det nog gått 3 veckor sen jag flög av Tell och senast idag grät jag för att benet fortfarande gör ont och för att jag är så JÄVLA less!!

Jag har också varit deppig på sistone för att jag tyckt Tell sett halt ut. Han var inte ett dugg halt efter att ha galopperat hem i full kareta några kilometer när jag flög av, däremot har han busat rejält i hagen därefter och sprungit ifrån sina skor. Tur vi har en snäll hovslagare. Kan man ge hästen plegg för att bara gå i hagen??! 🤪

(Nej såklart ska jag inte det). Jag har haltat omkring med Tell i skogen så mycket mitt dumma ben har klarat, men jag borde ju helt klart anställa en galoppjockey eller nåt istället. Tell vill springa, den saken är klar!

Idag tog jag ”tjuren vid hornen” och tog ut honom på banan i lina en stund efter att vi gått på skogspromenad. Han var inte alls så halt! Syntes knappt nåt, det där får nog räknas som inom det normala för att vara en 18-årig hopphäst med tre skruvar genom knät. Åh vad glad jag blev! Filmade lite och har tänkt skicka det till veterinären ändå för att höra vad han säger.

I vanlig ordning var det svårt att filma någon som helst trav, hästrackan var mest i luften! Nåja, han är pigg och glad iallafall. Och när vi skrittade över cavalettiserien som stod framme på banan skulle ni sett hans öron! ”BOMMAR!!! Hurraaaaa”!!! 😄🎉👌🏻 Älskade lilla jönso häst. Hoppehest är han då iallafall! ❤️

Nu ska jag en sväng till göteborg med jobbet. Är jag inte bra i benet än när jag kommer hem därifrån så får jag väl kontakta vården. Suck. Har iallafall fått ändan ur och ringt försäkringsbolaget så nu har jag åtminstone fått lite pengar för ny hjälm etc.

Ta hand om er och ska ni ramla av så ta inte ett stenigt dike!

2 reaktioner på ”Halt matte men inte så halt häst!

 1. Beata Ekman skriver:

  Låter inte bra alls 😥 Din stackare, tar lång tid att bli bra även om det ”bara” är mjukdelarna som är skadade.
  När jag flög av på tävlingsplatsen och fick en lårkaka tog det två månader att bli bra. Ingen läkare kunde hjälpa mig. Du får knapra smärtlindrande.
  Undra om dina promenader med Tell är bra för benet.
  Skönt med en slant till ny hjälm.
  Krya på dig och ta det lugnt.
  Kram

  • Ida Qvarnström skriver:

   Herregud två månader!! Ja jag minns den gången när du åkte av på tävlingsplatsen! Huga. Har en vän som trillade av i skogen som jag och inte heller bröt nåt, tog 6 veckor innan hon kunde rida säger hon. 😫 Nej det är nog inte så bra att anstränga benet, har jag lärt mig. Har ju svårt att hålla mig i stillhet. Och extra svårt för att Tell måste motioneras så han inte blir alldeles för vild och skadar sig.. Har ju ingen annan som kan göra nåt med honom. Men jag försöker ta det lugnt. ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s