Hurra! Jag kan springa!

Idag kunde jag äntligen springa igen, flera veckor efter hästavfallningen! Hurra!! Det går bra att springa i skogen (med goretex-löparskor) fast det är väldigt blött överallt, men tyvärr kan jag inte ta med Tell till våra klätterbackar och andra fina ställen jag längtar till. Det måste bli lite torrare i marken först.

Vi knatar på så gott vi kan över bommar på banan, och ut i skogen/på grusvägar och där det går att ta sig fram. Imorgon ska vi på skritt-date med Linda och Flisan, våra kompisar på andra sidan ”lilla skogen”, ska bli så fint! Vi skulle ju egentligen rida ut tillsammans dagen efter att jag ramlade av, men det fick jag av naturliga skäl ställa in. Så glad att jag nu kan både springa, gå och rida igen!

Konstigt nog känns det mer när jag går. Men det kanske inte är så konstigt, jag har troligtvis skadat inte bara själva vadmuskeln utan även en hel del annat också i benet. Muskeln är nog ganska läkt nu, det gör inte ont alls att springa. Och att stretcha vadmuskeln går fint. Jag tror mest det är senorna och muskelfästen som gör ont nu, och att det tar längre tid att läka än själva muskeln. Det är stor skillnad på hur det känns om jag står på foten och lutar benet framåt, det gör ont. Men det gör det som sagt inte om jag sätter upp tårna mot något och stretchar vadmuskeln.

vadmuskel

 

Igår sprang jag till och med lite med Tell på grusvägen, det tyckte han var jätteroligt! Däremot när han ska trava lite mer framöver så får jag nog rida istället, så långt orkar jag inte springa, haha!

Nu rekommenderar jag verkligen inte folk att flyga av hästen och slå sig, och hästar och människor funkar ju inte heller likadant i muskler och leder. Men jag känner ändå att jag liksom har fått ökad förståelse för det här med Tells knä, konvalescens och igångsättning. Precis som han så blir jag tokig om jag inte får utlopp för min energi, 😉 och vi tycker båda två om att variera oss och göra olika jobbiga aktiviteter på olika underlag osv. Jag hoppas att det som känns bra för mig (mitt skadade ben) även känns bra för Tells opererade knä! Det har iallafall sammanfallit flera gånger med att han frustar och ser nöjd ut med att jag också gör det! Okej kanske inte frustar. 😉 Men ändå. Vi kämpar på!

EB16C1B8-0DC6-4006-9C86-F63EFD8EEBBEP6JRdnLNRRSLqFE4MzTubgXGob3HuvQYqF0VtOGA2hig

En reaktion på ”Hurra! Jag kan springa!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s