Vild brun lama i snöre och rolig vit lånelama utan broms

Hej på er! Nu har det blivit ännu mer vår sen sist här, men fortfarande minusgrader på nätterna. Jag är ute i solen varje dag och gräver och håller på i trädgården. Så härligt! Jag hade tagit ledigt en vecka sen tidigare eftersom jag ska byta jobb. Det är först nästa vecka jag börjar mitt nya jobb, och dessutom vet jag ju inte om jag ens får komma till universitetet nu eller om jag ska jobba hemma till augusti (minst). Det är det som är informationen från universitetet just nu. Men det kan ju ändras. Vi får se! Hade först kanske tänkt åka norrut och hälsa på min familj den här veckan men nu blev ju allt som det blev med det här Corona-eländet.

Jag mår iallafall fint, hoppas det är bra med er också och nära och kära. Tell mår alldeles utmärkt, men han är fortfarande lite halt i trav vilket ju inte är så kul. Hade han varit tokhalt och inget hade hjälpt och dessutom sett helt lidande och deprimerad ut, då hade man ju vetat vad man skulle göra. Men vad faan gör man med en vild och glad häst som busar och brallar i hagen, gärna vill trava och galoppera mest hela tiden när man försöker skritta, och är vid allmänt god vigör och har tusen rävar bakom öronen. Suck. Jo, jag kan berätta vad man gör. Man ringer sin snälla veterinär och beklagar sig. 😉

ozSjcEI+SqWUUv4MpkZtqA

Jag tycker ju inte att det känns lönt att åka och spruta leden mer, det hjälper för stunden men nu får det ju räcka. Det tyckte Håkan veterinär också. Han håller med mig om att det inte är så lätt att veta vad man ska göra. Nu ska vi testa med en kur metacam och se om det blir bättre av det. Vi får testa och utvärdera helt enkelt.

Tömkörningen går sådär, eller ja det går bra så länge jag hinner avsluta i tid innan min jöns till häst blir alldeles för pigg och tokar till det nåt kopiöst. Det är som att nån osynlig människa kommer fram och plötsligt trycker in knappen där det står ”KAOS”. Jag har inte tappat honom men det är nog mer ren tur. Nu eftersom jag och veterinären ändå är inne på linjen ”vi testar lite allt möjligt och ser vad som händer” så lät jag Tell gå lite i trav och galopp på linan idag. Eftersom han så gärna vill det. JÄVLAR i min låda vad han brallade och for omkring, tokjöns! Men sen lugnade han sig, och traven blev mycket bättre när han fått busa av sig. Dock inte helt bra. Men jag kommer aldrig i mitt liv att våga rida den där hästen mer!! 😉 Jag har blivit feg sen jag trillade av. Men ja, han är ju ”allt eller inget” den gode Telleskrälle, det har han alltid varit. Dagen före skrittade jag ut en lång runda och det gick hur bra som helst.

X+p70jhtR+SxTcGjlJryEQ

Jag tror jag ska tömköra honom lite mer i trav över bommar några gånger i veckan, han ääääälskar bommar och de stoppar ju dessutom upp honom lite. Det är ju också bra. Nu tömkör jag honom mest i skritt, eller försöker iallafall, och meningen var ju inte från början att jag skulle ha den här träningsformen till att han får ”bralla av sig”. Men det kanske han behöver. Vad vet jag? Det är väldigt mycket som den här hästen inte dör av. Tror nog detta blir bra. På något sätt, även om man inte alltid är så konventionell! 😉

HEbV%u4ZSTWB3SNY1vkBdw

I torsdags red jag lektion på fina Diatina på VFK. Den hästen är så jäkla rolig att rida! Väldigt härlig, och oj vad man får träna sin ryttarkänsla. Men allt funkar inte som på andra hästar, till exempel funkar inte halvhalter eller broms på vanligt sätt. Man får ta en halvhalt blixtsnabb och mjukt, hoppas att nåt hände, och lätta. DÅ händer det nåt! Hahaha! Som att bromsa på en bil och inget händer förrän man slutar bromsa och släpper pedalen. Lite annorlunda, men whatever works works! Hon ger en riktigt härlig ridkänsla, den här fröken! Och däremellan får man ta att det till exempel ibland absolut INTE går att svänga höger. Förrän efter några sekunder. Då går det igen. Haha! Ston! Och så fick jag testa min balans en gång också. Hon kan minsann också spralla till det lite! Men i lagoma doser kan jag ta det, det är inga problem. Var så glad när jag åkte hem. Sen hade jag träningsvärk i tre dagar.

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s