Hästlös sommar

Hej på er!

Jag har inte riktigt vetat om jag skulle skriva nåt mer i den här bloggen eller inte, det vet jag inte nu heller men det känns ändå bra att skriva lite. Så får jag se hur det blir! Hoppas det är bra med er allihop och att ni har en fin sommar. Det har jag, även om det bitvis varit sjukt kallt för att vara juli, och det också är konstigt såklart att för första gången på 11 år inte ha häst. Det känns fortfarande jättekonstigt att inte åka till stallet varje dag!

Jag saknar Tell så fruktansvärt mycket, även om det känns ”bättre” nu än just när han skulle åka till himlen där i början av juni. Sorgen var så brutal, plus att man känner sig som en lönnmördare. Sen efteråt var det ju också ledsamt och sorgset, men jag har också alla fina minnen kvar. Det är väl så med sorg, det måste gå tid. Alla som tagit bort en häst vet ju precis hur fruktansvärt det är, särskilt innan. Jag trodde seriöst att jag skulle dö. Där hade det absolut varit bättre att vara häst, Tell hade det ju fint och förstod inte alls varför alla var så ledsna. Fina, älskade häst! Vilken tur jag hade som fick ha dig! ❤

Nu frågar ju alla såklart om jag ska skaffa ny häst, och det kanske jag ska. Men jag vet inte när, och vilken häst det i så fall blir. Det känns fortfarande extremt konstigt att tänka sig att jag skulle ha någon annan häst än Tell. Det bandet vi hade var verkligen något speciellt. Det är många som känner oss som säger det, då blir jag alltid väldigt glad men gråter också floder för att jag saknar honom så mycket. En del av mig är borta.

På sätt och vis vill jag ju ha en fälttävlanshäst om jag skaffar häst igen, fälttävlan är det roligaste jag vet, men nånstans så blir det också lite att ”gå tillbaka till mitt gamla hästliv” i så fall. Och det vet jag inte riktigt om jag vill. Jag kan inte sätta fingret på vad det är exakt, men jag tror bara att jag inte vill kopiera det jag hade rakt av igen. Jag drömmer lika mycket om att skritta ut barbacka i skogen på en snäll nordsvensk som att flyga fram över terrängbanan på en SWB-häst. Eller köra gotlandsruss! Och jag såg en enorm vit shirehäst i en hage utanför Umeå häromveckan som jag blev helt betagen av! Vilken UNDERBAR häst! Om jag hade haft egen gård (och obegränsat med pengar) hade detta såklart gått att lösa. Och en del saker kanske bara ska vara drömmar också. 😉

Den som lever får se! Jag tror att jag kommer känna när rätt häst dyker upp. När jag köpte Tell hade jag ju inte alls tänkt köpa häst egentligen, men det blev ju så bra. Det kändes rätt. Däremot förstår jag att jag måste TRÄFFA den rätta hästen på något vis i så fall. Så troligtvis måste jag på nått sätt aktivt leta. Det är ju det som är lite knepigt.

Helt hästlöst är inte mitt liv bara för att Tell är borta. Jag har ju många fina hästvänner som låter mig rida eller bara komma och gosa i stallet. Jag har varit med i mitt förra stall och mockat ut och högtryckstvättat, och såklart rensat ut Tells saker, och inrett sadelkammare hemma i garaget istället tillfälligt.

I helgen ska jag följa med till terrängbanan i Bräkne-Hoby igen, med en mycket fin vän och hennes roliga vita rallyhäst. Det visste jag ju inte heller innan om jag skulle tycka att det var för jobbigt. Jag blir ju lite avundsjuk såklart, vill också rida terräng! Dessutom är det alltid typ tusen pers som frågar om Tell och om jag inte ska köpa ny häst, en del hittar dessutom hästar till mig kors och tvärs (en del är inte ens till salu men ”den skulle passa dig SÅ bra”) – eller erbjuder någon av deras egna uppfödningar. Supersnällt! Tack älskade hästgalningar! Jag vet att ni menar väl. Jag får se hur det blir. Hur som helst tycker jag mycket om att bara vara i den miljön och få vara med. Det finns inget bättre än en härlig dag på terrängbanan, det är faktiskt NÄSTAN lika fint som att få rida där själv! 🙂

På bilden ovan är det min syster Maja, hon är konstnär och vi var i stallet veckan efter Tell åkte till himlen och filmade en grej till ett av hennes konstprojekt. Det var första gången jag var där utan att Tell var det. Men det gick bra, och det var skönt att ha Majas konstprojekt att tänka på. Tilly, Tells systerdotter, är så himla lik honom! Det är fint att man kan ha en nästan lika go mule att åka och pussa på ibland. Och systrar att krama! Nu bor de ju inte här, men vi har ändå kunnat träffats en hel del i sommar. Så tacksam för det! Systrar och hästar. Bäst! ❤

Här nedan en bild från förra gången jag följde med goda vänner till terrängbanan. Har varit där två gånger med kameran, jag vet ju själv hur mycket det betyder att ha fina minnen på bild! Nu när jag själv inte är med och rider så har jag ju mer tid att fota. Och det tycker jag mycket om. Vi alla vet ju att vi har våra fina fyrbenta vänner bara till låns, och även om man inte tänker på det varenda dag så fångar ju bilder ögonblicken på ett sätt som jag tycker är nästan oslagbart. Detta är en stolt medryttare som klappar om ”sin” duktiga (och mycket nöjda) häst efter en härlig kväll!

DSC_0177

 

3 reaktioner på ”Hästlös sommar

 1. dressyrbitchen skriver:

  ❤️ Jag har saknat dina blogginlägg och hoppas på att du hittar DIN nya häst så småningom. Förstår att saknaden måste vara enorm och att det tar tid att landa i någon sorts ny vardag. Kram

 2. Ida Hagström skriver:

  Jag förstår precis hur du känner med att du skulle ”kopiera” ditt tidigare hästliv.
  Ibland förr i tiden när jag tävlade fälttävlan brukade jag bara för skojs skull kolla på hästnet & fälttävlanshästar. Men tanken på att rida fälttävlan på en annan häst än Pantis kändes konstig. Det är ju med HENNE jag vill göra det.
  Skulle nog också ha svårt att köpa en ”klar” fälttävlanshäst. Pantis & jag lärde ju varandra.
  Men det är ju förbannat kul med terräng, det kommer man bara inte ifrån!!

  Men i helgen blev Pappa Gido 2:a i en Msv:c så vem vet, Totte kanske blir dressyrstjärna 😆

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s