Om Tell

Tell är en levnadsglad kille med glimten i ögat. Han är ett svenskt halvblod (SWB), född 2002 och är 1,63 i mankhöjd.

snyggtellHoppning är det bästa han vet, förutom mat förstås! Och springa fort i skogen. Han är en väldigt nyfiken och pigg häst, en riktig snackis som alltid gnäggar till människor och hästkompisar. Han gillar att bli aktiverad och att träna på tricks. Gör inte hans matte det så hittar han gladeligen på tricks själv!

Han är en mycket vänlig och positiv häst som charmar alla. Dock är han en känslig och kvick rackare och kan vara lite rädd av sig. Förutom när det är terrängdags, då leker livet och han vågar springa ifrån flocken hur långt som helst! (Okej NÄSTAN jämt).

Tävla är han väldigt bra på, vilket nästan är lite komiskt då hans matte inte är så värst tävlingsinriktad.. Men varje gång vi är på tävling så vet han precis vad han ska göra. Det är hans grej. Håll i dig matte, nu kör vi!! 

Hittills har Tell tävlat 110-hoppning, MsvC-dressyr, Working Equitation LA, och 100-klass i fälttävlan samt stilterräng och team chasing med placeringar i alla sex grenar.

Tell är uppfödd av familjen Bertilsson,  Greengard AB. Hans mamma heter Tosca (e Ambassadeur), och har själv gått svår fälttävlan och är elitpremierad. Hans pappa heter Landlord. (Blup-nördar kan klicka här!) Han har väldigt många framgångsrika släktingar, kolla Greengards hemsida som jag länkade till ovan om ni vill läsa mer om hela gänget!

Vad mer kan man säga om min kära spelevink.. jo, han gör vad som helst för godis. 🙂 Han älskar bananer, och nypon och äpplen från mattes trädgård är också poppis. Yum!!!

cropped-ida-och-tell-i-hermanstorp2.pngSkärmavbild 2014-04-07 kl. 17.32.35