Om Ida

Jag som skriver den här bloggen heter Ida och bor på landet mitt i Småland, i en by strax utanför Växjö.

Jag är mitt emellan gammal och ung och kommer från Norrbotten från början. Jag har bott 10 år i hästparadiset Skåne och ett år i USA, men nu är det alltså Småland som gäller sen ett antal år tillbaka. Här trivs jag superbra, men ibland längtar jag efter min familj och är sur över att Sverige är så förbaskat långt!

På dagarna jobbar jag som filmkonsulent. (Det betyder att jag hjälper folk som håller på med film. Unga filmare, filmbolag, eller TV-serier. Det kan också vara att hjälpa gamla fina biografer på landsbygden, se till att det finns filmpedagoger som skolorna kan boka, och en hel del annat. Ibland får jag även reka filminspelningsmiljöer eller fixa filmhästar! 🙂 Jag har världens bästa jobb.)

När jag inte rider eller jobbar: 
Jag är engagerad i flera föreningar, sjunger i kör, och så odlar jag en del. Jag är ganska händig, fattig och envis av mig, så jag lagar mina gamla bilar och veteranmopeder själv, och har renoverat två hästsläp. Jag gillar att försöka förändra världen tillsammans med andra. Men det orkar jag inte göra hela tiden såklart. Att bara få rida, ha kontakt med hästarna, njuta av livet och naturen, det är balsam för själen!

Tell köpte jag 2010 fast jag inte hade tänkt ha någon egen häst egentligen. Det var kärlek första gången jag satt upp! Jag har aldrig ångrat att jag köpte honom, fast det ”inte var meningen” och helt klart var ett beslut som fattades med hjärtat. Tell är faktiskt min första alldeles egna häst, jag har ridit hela mitt liv men alltid på andras hästar. Är ni intresserade av att läsa om några av alla hästarna i mitt liv så skrev jag två blogginlägg med massor av gamla bilder en gång! Första delen hittar ni här – och andra delen här. 

Med Tell tränar jag både dressyr, hoppning, terräng, working equitation och lite frihetsdressyr och tricks. Vi har även provat på team chasing. Jag inspireras gärna av andra duktiga och kloka människor, oavsett disciplin.

Jag tävlar ibland när andan faller på, men jag skulle inte säga att jag är särskilt tävlingsinriktad. Dock har jag märkt att tävlingar är ganska bra för utveckling, och utveckling gillar jag! Än så länge har vi tävlat hoppning (1,10 m), dressyr (MsvC), stilterräng och fälttävlan (100-klass), Working Equitation (LA) och Team Chasing med placeringar i alla grenar. Blågula rosetter har vi från framför allt stilterräng, men även (lite otippat) från Working Equitation! Vi borde kanske debutera i nån ny gren lite oftare! 😉

Men egentligen handlar allt om att ha roligt med min fina häst och försöka lära mig rida ordentligt.  Det är som ni vet förbaskat svårt, men himla himla kul! Häng med på vår resa! 

IMG_9030